24 Şubat 2016 Çarşamba
EV YAPIMI MANTI
EV YAPIMI MANTI
Hamuru için malzemeler ve hazırlanışı:
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su (1 parmak eksik)
2 su bardağı un (tepeleme)
Derin bir kaba su,yumurta,tuzu ekleyip karıştırın sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun sert bir hamur elde edilecek.Ouşan hamuru yaklaşık 20-30 dakika dinlendirin.Dinlenen hamuru oklava yada merdane yardımı ile (çok kalın olmayacak şekilde) bir yufka oluşturun.Açılan yufkayı mantı yapmak için küçük kareler şeklinde kesin.Kare olarak kesilen hamurlara iç harcından azar azar koyup parçaların uçlarından karşılıklı birleştirip mantıları kapatın.
İçi için malzemeler ve hazırlanışı:
250 gr kıyma
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Soğanı ince ince doğrayın ve bir kaba alın daha sonra kıyma ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın ve bir kenarda hamur olana kadar bekletin.
Servis için malzemeler:
200 gr yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
istege göre 3-5 diş sarımsak
(sıvı yağı kçk bir sos tenceresinde kızdırın toz kırmızı biberi ekleyip kızgın yağın renk almasını sağlayın.)
Pişirme ve Servis Hazırlama:
Derin bir tencerede kaynar suda mantıları 15-20 dak haşlayın daha sonra suyunu süsüp çukur bir servis tabağına alın.Servis tabağına alınan mantının üzerine isteğe göre sarımsaklı yoğurt ve hazırlanan sosu üzerine gezdirin pul biber ve nane üzerine serpin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder