5 Şubat 2016 Cuma

GELİN PASTASI

Hafif bir tatlı sevenler mutlaka denemeli muhteşem bir tat.

GELİN PASTASI

Malzemeler:

Keki için:

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya

Keki ıslatmak için:

3 su bardağı soğuk süt
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker.

Muhallebisi için:

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 pkt vanilya
1 pak krem şanti (75 gr) 

Üzeri için :

Hindistan cevizi,öğütülmüş fındık,öğtülmüş ceviz, isteye göre karar sizin.

Hazırlanışı:

Kek malzemelerini bir kapta mikser ile çırpıyoruz. 30×30 cm’lik bir kare borcama döküyoruz ve 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Ayrı bir kapta  süt ve toz şekeri ni karıştırarak şekeri eritiyoruz.Kek fırından çıktıktan sonra soğumasını bekliyoruz ve soğuyunca üzerine önce sütü çekmesi için bıçak batırarak delikler oluşturuyoruz, sonra hazırladığımız şekerli soğuk sütü her tarafına dağıtarak döküyoruz. Krem şanti hariç diğer muhallebi malzemelerini bir tencerede çırpma teliyle kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Soğuyunca içine bir paket krem şantiyi ekliyoruz ve mikser ile 3-4 dk çırpıyoruz, krem gibi bir kıvam alıyor, Soğuk veya ılımış muhallebiyi, sütünü çekmiş olan kekin üzerine yayıyoruz. Üzerini isteğe göre süslüyoruz.
Afiyet olsun




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder