Hafif bir tatlı sevenler mutlaka denemeli muhteşem bir tat.
GELİN PASTASI
Malzemeler:
Keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Keki ıslatmak için:
3 su bardağı soğuk süt
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker.
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 pkt vanilya
1 pak krem şanti (75 gr)
Üzeri için :
Hindistan cevizi,öğütülmüş fındık,öğtülmüş ceviz, isteye göre karar sizin.
Hazırlanışı:
Kek malzemelerini bir kapta mikser ile çırpıyoruz. 30×30 cm’lik bir kare
borcama döküyoruz ve 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Ayrı bir kapta süt ve toz şekeri ni karıştırarak şekeri eritiyoruz.Kek fırından çıktıktan sonra soğumasını bekliyoruz ve soğuyunca üzerine
önce sütü çekmesi için bıçak batırarak delikler oluşturuyoruz, sonra
hazırladığımız şekerli soğuk sütü her tarafına dağıtarak döküyoruz. Krem şanti hariç diğer muhallebi malzemelerini bir tencerede çırpma
teliyle kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Soğuyunca içine bir
paket krem şantiyi ekliyoruz ve mikser ile 3-4 dk çırpıyoruz, krem gibi
bir kıvam alıyor, Soğuk veya ılımış
muhallebiyi, sütünü çekmiş olan kekin üzerine yayıyoruz. Üzerini isteğe göre süslüyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder