7 Şubat 2016 Pazar

KIRMA BÖREĞİ TARİFİ


KIRMA BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler:

3-4 adet yufka
1,5 su bardağı süt
1 adet yumurta 
yarım su bardağı sıvı yağ
1 pkt kabartma tozu
 
Hazırlanışı:

 Öncelikle derin bir kapta süt, yumurta ,sıvı yağ ve kabartma tozunu çırpıp zerine döklecek olan sosu oluşturun.Ve daha sonra 1 adet yufkayı tezgaha serip yufkayı büzerek pile yapıp 4 parmak genişliğinde bıçak yardımı ile kesip yağlanmış bir tepsiye sıra sıra dizin.Tepsiyi doldurana kadar aynı işlemi uygulayın.Üzerine hazırladığımız sosu kaşık yardımı ile dağıtarak üzerine dökün.Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırına üzeri kızarana kadar 30 dak kadar pişirip servis edin. Afiyet olsun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder