7 Şubat 2016 Pazar

SARIMSAK TURŞUSU

Soğuk kış günlere yazdan hazırlık doğal bir antibiyotik olan sarımsak turşu tarifi

Sarımsak Turşusu

Malzemeler: (1 kavanoz için)

5 kafa sarımsak (sarımsakları derin bir kap içine alıp su doldurun1 hafta boyunca her gün suyu yenileyin)
1 tutam karabiber (öğütülmemiş olacak)
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker

Hazırlaması:

Orta boy kavanoza sarımsakları alın,karabiber ,tuz , ve şekeri ekleyin en son kavanozun yarısında 1 parmak eksik sirke zerini su ile tamlayıp.Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde karanlık bir yerde 1 - 2 ay bekletin.
Afiyet olsun:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder