DETELİNKA BÖREĞİ
Malzemeler:
3 yumurta (2 tanenin sarısını üzeri için ayrılır)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 pkt kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı su (ılık)
1,5 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı un
İç harcı için:
250 gr lor peyniri
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı
(ikisini bir kapta çırp)
Hazırlanışı:
Maya ve toz şekerini bir kapta ılık su ile eritin,hamuru yoğurabileceğiniz derin bir kaba unu ve tuzu ekleyin,üzerine su ile eritilen mayayı dökün,yumurta ve sıvı yağı da ekledikten sonra hamuru yoğrun.Yoğurulan hamuru yaklaşık 1 saate yakın sıcak bir ortamda bekletin.Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezaler yapıp resimdeki şekli vererek peyniri ekleyip kapatılır üzeri için hazırlanan yumurta sarını sürüp istege göre susam serpilir.170 derce fırında pişirilir
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder