ANNEMİN KARIŞIK TURŞUSU
Malzemeler:
1 kg acur
1 kg kelek
1 kg salatalık
orta boy lahana (8 parçaya bölünmüş)
yarım kg taze fasulye
(Hepsini güzelce yıkayın lahana hariç hiç bir malzeme doğranmıyor)
Hazırlanışı : (5 kg lik turşu bidonu için)
Kenarda bir tencerede suyu güzelce kaynatıp ılıması için bekletin
Bidonun içerisine aşağıdaki malzemeleri ekleyin
5 çorba kaşığı tuz
5 çorba kaşığı toz şeker
5 tane aspirin
bidonun kıyısına kadar sirke dökün
10 diş sarımsak
Bu malzemeleri bidona ekledikten sonra sırayla diğer malzemeleri ekleyip en son ılıması için beklemeye bıraktığımız suyu bidonun ağızına kadar doldurun ve hava almayacak şekilde kapağını kapatıp karanlık bir yerde bir iki ay beklettikten sonra turşunuz hazır olur.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder