Malzemeler:
5 adet patates (haşlanmış)
3 adet havuç
2 diş sarımsak
Bir kaç dal maydanoz
Bir kase yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
1tatlı kaşığı Pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Haşlanmış patatesleri püre kıvamında olaçak şekilde ezin iki yemek kaşığı zeytinyağı, yarım limon suyu, birkaç dal maydanoz, iki diş ezilmiş sarımsağı içine koyup iyice yedirin.
Üç havuçu rendeleyip, az yağla pul biber ve tuz ekleyip tavada soteleyin.
Yoğurdu, tuz ve mayonezle karıştırın.
Hazırladığınız patatesleri tepsiye yayın.
Üstüne yoğurtlu harçtan sürün.
En üstte de sotelediğiniz havuçları yayın.
Birkaç saat dolapta bekletip dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder