13 Şubat 2016 Cumartesi

PEYNİRLİ BÖREK

Fırından çıktığında çıtır çıtır tadıyla,çay toplantılarında rahatlıkla ikram edilebilecek harika bir tat.

PEYNİRLİ BÖREK

Malzemeler :

3 yumurta (2 tanenin sarısını üzeri için ayrılır)  
1 çay bardağı sıvı yağ  
1 pkt kuru maya  
1 tatlı kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı ılık su 
1,5 tatlı kaşığı tuz  
7 su bardağı un
 
İç harcı için:

250 gr lor peyniri 
yarım demet maydanoz
 
Hazırlanışı:

Maya ve toz şekerini bir kapta ılık su ile eritin,hamuru yoğurabileceğiniz derin bir kaba unu ve tuzu ekleyin,üzerine su ile eritilen mayayı ekleyin,yumurta ve sıvı yağı da ekledikten sonra hamuru yoğrun.Yoğurulan hamuru yaklaşık 1 saate yakın sıcak bir ortamda mayalanması için bekletin.Daha sonra yumuruk kadar bezaler yapın.Bir bezeyi tezgahta cok inçe olmayacak şekilde acıp açılan hamuru 4  veya 8 parçaya bölüp geniş tarafına  peyniri ekleyip sigara böreği gibi sarın resimdeki şekli verip yağlanmış fırın tepsisine dizin üzerine  yumurta sarını sürüp istege göre susam serpilir ve 180 derce fırında pişirilir.Sıcak sıcak servis edilir  
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder