Malzemeler:
1 yumurta
yarım çay bardağı zeytin yağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı nişasta
150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı ufak doğranmış portakal kabuğu
1 pkt vanilya
1 pkt kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Hazırlanışı:
Yumurta,zeytin yağ,toz şeker,tereyağ derin bir kapta kaşık yardımı ile çırpılır vanilya ve kabartma tozu ilave edilip tekrar çırpılır sonra nişasta ve portakal kabukları ilave edilip çırpılır en son un ekleyip yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde koparılıp yaglamış olduğumuz fırın tepsisine dizilir 160-170 derecede ısıtmış olduğumuz fırında 15 dak kadar pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder