AÇMA BÖREK
Malzemeler:
100 gr yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su (ılık)
yarım çay bardağı sıva yağı
alabildiği kadar un
İçi için :
Beyaz peynir
Hazırlanışı:
Derin
bir kaba maya ve ılık suyu alıp maya eriyene kadar karıştırın daha sonra
tuz ve sıvı yağı ekleyin en son unu azar azar ekleyip yoğurun.Hamuru
1-2 saat sıcak bir ordamda bekletin.Daha sonra yumuruk büyklüğünde bezeler yapıp oklava yardımı ile yuvka gibi açıp ortadan bıçak yardımı ile kesin ve bir tarafına peyniri ekleyip sigara böreği sarar gibi sarın yağlanmış yuvarlak tepsiye sıra sıra aynı işlemi yapıp resimdeki gibi dizin. 170 derece fırında böreği pişirip servis edin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder