Bulgaristan ta çok sevilen bir baklava çeşididir.
MAYALI ÖRGÜ TATLISI
Malzemeler:
1 paket maya (küçük)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz
3 yemek kaşığı toz şeker
3 adet yumurta
1 paket vanilya
3,5 su bardağı süt (ılık)
aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında)
Şerbeti:
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
(şerbeti oluşturup sıcak halde tatlının zerine dökün)
Hazırlanışı:
Derin bir kaba sütü alıp maya yı elinizle karıştırarak eritin daha sonra sırası ile tüm malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamında hamur oluşturun.Yaklaşık 1-2 saat hamuru mayalanması için bekletin üzerini ürtüp.Daha sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp elinizle uzatıp üçtane hamuru örgü şeklinede örüp yağlanmış fırın tepsisine dizip 170 derece fırında pişirin.Şerbetledikten sonra 2 saat bekletip suyunu çekince servise sunabilirsiniz.
Not: bir kaç tepsi pişirip serbetlemeden kenarda çat kapı gelecek misafirlerinize bekletebilirsiniz..Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder