PRATİK YAŞ PASTA TARİFİ
Malzemeler:
5 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağı
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
Hamuru hazırlaması:
Yumurtaları derin bir kaba kırın toz sekeri ilave edip mikser ile iyice çırpın daha sonra sırası ile diğer malzemeleri ekleyip tekrar cırpın.Yağlanmış dörtken borcama döküp 170 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
(1 su bardağı su ,3 yemek kaşığı toz şeker eritip pişen hamurun zerine döküp hamuru ıslatın) hamur ılık şerbet soğuk olacak.
Krema için malzemeler:
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
10 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Krema hazılaması :
Tüm malzemeleri bir tencerece koyulaşana dek sürekli karıştırın tencerenin dibi tutmasın.Koyulaştıktan sonra mikser ile çırpıp soğutun soğuyan kremayı ıslatılmış hamurun üzerine döküp öğütlmüş ceviz ile süsleyip servise sunabilirsiniz:Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder