3 Mart 2016 Perşembe

TUTMANİK

Bulgaristan yöresinden gelen bir kahvaltı çeşidi  
 
TUTMANİK

Malzemeler:

100 gr yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su (ılık)
150 gr margarin 
alabildiği kadar un 

İçi için :

Beyaz peynir

Hazırlanışı:

Derin bir kaba maya ve ılık suyu alıp maya eriyene kadar karıştırın daha sonra tuz ve margarini ekleyin en son unu azar azar ekleyip yoğurun.Hamuru yaklasık 1 saate yakın sıcak bir ordamda bekletin.Daha sonra  istediğiniz büyüklükte bezeler oluşturup hamuru merdane yardımı ile dörtken şeklinde açmaya çalışın ve peyniri açılan hamura ekleyip üçken şeklinde kapatıp yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 170-180 derece fırında pişirin.Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder