13 Mart 2016 Pazar

HAŞHAŞLI SUSAMLI KURABİYE

HAŞHAŞLI SUSAMLI KURABİYE

Malzemeler:

250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı haşhaş
1 çay bardağı susam
2 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 pkt kabartma tozu
aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında olacak şekilde)
2 adet orta boy çikolata (benmari uzulu eritilmiş)

Hazırlanışı:

Susam ve haşhaşı ayrı bir tavada rengi değişene kadar kavurun.(kavrulmuş haşhaş ve susamı hamura kesinlikle sıcak dökmeyin soğumuş olması gerekiyor).Derin bir kaba tereyağı ,sıvı yağı ,yumurta ve purda şekerini elinizle karıştırın.En son unu ve kabartma tozunu ilave edip hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun daha sonra soğumuş olan haşhaş ve susamı hamura ekleyip tekrar yoğurun.Oluşan hamuru yuvarlak veya uzun yuvarlayıp çatallan bir kenarına şekil verin.Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirin.Pişen kurabiyelerin bir ucunu erililmiş çikolataya batırıp servis edin.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder