Bulgaristan usulu
LAHANA SARMASI
Malzemeler:
1,5 su bardağı köy bulguru
0,5 su bardağı kırık pirinç
5-6 adet orta boy soğan
2 adet yumurta
250 gr lor peynir
1 su bardağı süt
turşu lahana (veya sıcak suda haşlanmış lahana olabilir)
tuz,pul biber,nane.karabiber (isteye göre ayarlanabilir)
Hazırlanışı:
Derin bir tencerede soğanı doğrayıp kavurun içine bulgur ve pirinci ekleyip 10 dak kadar kavurmaya devam edin, daha sonra ateşten alın .Sırası ile diğer malzemeleri ekleyip eliniz ile karıştırın.İçini hazırladıktan sonra lahanaları sarmaya başlayabilirsiniz sarılan lahanaları tencereye dizip sarmaların üzerini geçmiycek şekilde tencereye su ekleyip üzerine tabak kapatın kısık ateşte pişirin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder