CEVİZLİ (FINDIKLI ) KURABİYE
Malzemeler:
6 su bardağı un
250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay kaşığı karbonat
3 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı toz şeker
Üzeri için:
1 su bardağı öğütülmüş ceviz veya fındık
Hazırlanışı :
Un ve karbonatı derin bir kaba alın tereyağını ekleyip unu yağı bir birine yedirin.Yumurta,yoğurt,sıvı yağ, ve toz şekeri ekleyip yoğurun.Oluşan hamurdan istediğiniz büyüklükte koparıp öğütülmüş cevize batırıp yağlanmış fırın tepsisine dizin önceden ısıtılmıs 170 derece fırında pişirip servis edin.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder