29 Ocak 2016 Cuma

TURŞU KAVURMASI


Kahvaltıların Vazgeçilmezi Yöresel Bir Yemek

TURŞU KAVURMASI

Malzemeler:

1 yemek tabağı fasulye turşusu
1 yemek tabağı bamya turşusu
2 yemek tabağı lahana turşusu
1 yemek tabağı biber turşusu
4 adet orta boy soğan (daha lezetli olsun diye soğanı fazla ilave edebilirsiniz)
1-2 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı sıvı yağı
pul biber

Hazırlanışı:

Turşunun tuzunu almak için temiz suda biraz bekletip yıkayalım.Daha sonra küçük parçalar halinde doğrayalım.Tenceredeki sıvı yağın içine doğradığımız soğan ve sarımsakları ilave edip pembeleşene kadar kavuralım.Daha sonra doğradığımız turşuları ekleyelim.Pul biberini de ekleyerek kısık ateşte 10 dak kadar kavurmaya devam edelim.İstege göre sıcak istege göre soğuk servis edilebilir.
Afiyet olsun







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder