29 Ocak 2016 Cuma
TURŞU KAVURMASI
Kahvaltıların Vazgeçilmezi Yöresel Bir Yemek
TURŞU KAVURMASI
Malzemeler:
1 yemek tabağı fasulye turşusu
1 yemek tabağı bamya turşusu
2 yemek tabağı lahana turşusu
1 yemek tabağı biber turşusu
4 adet orta boy soğan (daha lezetli olsun diye soğanı fazla ilave edebilirsiniz)
1-2 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı sıvı yağı
pul biber
Hazırlanışı:
Turşunun tuzunu almak için temiz suda biraz bekletip yıkayalım.Daha sonra küçük parçalar halinde doğrayalım.Tenceredeki sıvı yağın içine doğradığımız soğan ve sarımsakları ilave edip pembeleşene kadar kavuralım.Daha sonra doğradığımız turşuları ekleyelim.Pul biberini de ekleyerek kısık ateşte 10 dak kadar kavurmaya devam edelim.İstege göre sıcak istege göre soğuk servis edilebilir.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder