30 Ocak 2016 Cumartesi
ORMAN KEBABI
ORMAN KEBABI
Malzemeler:
250 Kuş başı et
4-5 Adet orta boy patates
2-3 Adet orta byklkte havuç
3 Adet orta boy soğan
1 Su bardağına yakın iç bezelye (konserve de olabilir)
1 Tatlı kaşığu tuz
2 Tatlı kaşığı pul biber
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kekik
2,5 Su bardağı ılık su
Hazırlanışı :
Kuşbaşı etimizi 5-10 dak kadar suda haşlıyoruz,daha sonra suyunu süzüp bir tencereye alıp kızgın yağda 10-15 dak kadar pişirilir.Bu süre sonunda ılık su ve tuz eklenir tencerenin kapağını kapatıp biraz daha pişirilir.Et yumuşadıktan sonra sebzeler de eklenip kısık ateşte pişirilir.En son kalan baharatlar eklenip bir iki defa karıştırıp sıcak sıcak servis edilebilir.
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder