30 Ocak 2016 Cumartesi

ORMAN KEBABI


ORMAN KEBABI

Malzemeler:

250 Kuş başı et
4-5 Adet orta boy patates
2-3 Adet orta byklkte havuç
3 Adet orta boy soğan
1 Su bardağına yakın iç bezelye (konserve de olabilir)
1 Tatlı kaşığu tuz
2 Tatlı kaşığı pul biber
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kekik
2,5 Su bardağı ılık su

Hazırlanışı :

Kuşbaşı etimizi 5-10 dak kadar suda haşlıyoruz,daha sonra suyunu süzüp bir tencereye alıp kızgın yağda 10-15 dak kadar pişirilir.Bu süre sonunda ılık su ve tuz eklenir tencerenin kapağını kapatıp biraz daha pişirilir.Et yumuşadıktan sonra sebzeler de eklenip kısık ateşte pişirilir.En son kalan baharatlar eklenip bir iki defa karıştırıp sıcak sıcak  servis edilebilir.
Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder