MİLİNKA
MALZEMELERİ:
1 pkt yaş maya 47 gr
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
alabildiği kadar un (kulak memesi kıvamında)
YAPILIŞI :
Bütün malzemeleri bir kaba ekleyip yoğurun daha sonra hamuru 15-20 dak dinlendirin.Sonra hamırı çeviz büyüklüğünde kopartıp yağlı tepsiye dizin.Ve 160 derecede pişirin.
ÜZERİ İÇİN:
4 Çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
9 çorba kaşığı sıvı yağ
Hepsini bir kapta çırpın unu güzelce yedirin.Hamurun pişmesine yakın (tam kızarmaya başlamadan) hazırladığınız bu harçı üzerine yaydırarak dökün ve tekrar vırına verin iyice kızardıktan sonra servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder