GÜLLÜ ELMALI TART
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı pudra şekeri
60 gr tereyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tarçın
MUHALLEBİSİ İÇİN:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
ELMALI GÜL YAPMAK İÇİN:
5 adet elma
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI:
Tereyağı, pudra şekeri, tarçın, un karıştırılarak yoğrulur.
Yumurtada eklenerek yoğrulmaya devam edilir. Hazırlanan hamur poşete
sarılarak 15 dk dolapta bekletilir. Muhallebisi için süt, toz şeker, un
ve yumurta bir tencerede pişirilir. Turtanın güllerini yapmak için
elmalar ince ince dilimlenir. Bir tavaya şeker ve su katılır. Dilimlenen
elmalar tavaya konur. Hamur yağlanan turta kabına serilir. Kabarmaması
için çatalla delinir. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir.
Gülü hazırlamak için 3 dilim elma sırayla dizilir ve sarılırak güller
yapılır. Hazırlanan muhallebi fırından çıkarılan tarta dökülür. Ardından
güller yerleştirilir. Hazırlanan tart dolapta bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder