29 Ocak 2016 Cuma

KURU BAKLAVA KURABİYE


KURU BAKLAVA KURABİYE

Hamuru İçin Malzemeler:

3 yemek kaşığı yoğurt

5 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç Harcı İçin Malzemeler:

1 su bardağı ceviz içi
1 adet yumurta (sarısını ayır)
1 su bardağı toz şeker

Üzeri İçin;

1 adet yumurta

Hazırlanışı Hamuru için: 

Yoğurt, oda sıcaklığında ki tereyağı, kabartma tozu ve unu bir kaba koyup yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru dörde bölerek bezeleyin.
İçi için:
Öğütülmüş ceviz ,Yumurtanın akını (sarısını zeri için kenara ayırın) ve toz şekeri bir kaba koyup karıştırın.
Bezelediğiniz hamurları açın. Açtığınız hamurun üzerine iç harcın dörtte birini koyup rulo şeklinde sarın. Diğer hamurları da bu şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurtanın sarısını sürün. Hamurları 2 parmak kalınlığında çapraz olarak kesin. Tepsiye yerleştirerek fırına verip 20 dakika pişirin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder