KATMER POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağı
1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için ayır)
1 paket maya(90 gr)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un
İç Malzemesi:
80 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
100 gr lor peynir veya beyaz peynir
Üzeri İçin Malzemeler:
yumurta sarısı,susam,çörek otu
Yapılışı:
Bir kabın içerisine ılık su, maya ve toz şeker koyup eritin.Üzerine ılık süt, yumurta akı, sıvı yağ ve tuz ilave edilip karıştırılır.Azar azar un ilavesiyle yoğrulur (kulak memesi kıvamında).Hamurun üstünü bir bezle örtüp 30 dak mayalanması için bekletin.Mayalanan hamur 8 eşit parçaya ayrın ve tabak büyüklüğünde açın.Üzerlerine oda ısısında yumuşatılmış tereyağı sürüp üst üste diz.Üst üste konulan hamur fazla ezilmeden 70- 80 cm kadar büyüln.Önce ortadan sonra yandan keserek 4 eşit üçgen parçaya bölün.Sonra her üçgen 3 veya 4 parçaya bölünerek Geniş kısımlarına beyaz peynir veya lor konulup sigara böreği gibi sarın.Hazırlanan katmer poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizip.Tepside mayalanması için 5-10 dak. bekletin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpiştirin.180° fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir.Daha sonra servise sunun.:) Afyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder