Yapması zaman alan yemesi kısa süren, doyurucu ve lezzetli bir börek yapmak isterseniz bu tarifi kaçırmayın.
Malzemeler: (1 tepsi için)
3 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
500 gram un
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
yarım kilo tereyağ
250 gram peynir
Haşlamak için :
1 tencere kaynamış su
3 yemek kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Derin bir kaba süt ve yumurtaları ekleyip elimizle karıştıralım.Karıştırınca unu ve tuzu ekleyerek sıkı bir hamur olana kadar yoğuralım.Daha sonra yumurta büyüklüğünde 8 adet beze oluşturalım.Ve bezelerin üzerini nemli bir bezle örtelim yarım saat kadar dinlendirelim.Hamur beklerken bir tavada yağı eritelim.Dinlendirmiş olduğumuz bezeleri un yardımı ile açalım 4 tanesini açınca tencerede kaynamakta olan suyun içerisine ilk önce tuz atalım sonrada açtığımız yufkaları yavaşça suyun içine serer gibi bırakalım.Tahta kaşıkla kenarlardan yufkanın üzerine su atalım yufkalar birbirine yapışmasın.Islanan yufkayı hemen yanımızda bulunan soğuk su dolu kabın içine alalım, elimizle fazla suyunu sızdırarak yağlamış olduğumuz tepsiye buruşuk bir şekilde yerleştirelim.Soğuk olan su ılıyacağından dolayı 3 yufkada bir suyu değiştirelim, su soğuk olmalı 4 yufkayada aynı işlemi uyguladıktan sonra arasına peynir serpelim ve üzerine tereyağını gezdirelim. (2 defa) her 4 yufkayada aynı işlemi yapalım.Tereyağını da bu işlemleri yapmak için göz kararı 3'e bölelim.En üst kısmada 4 yufkayı aynı şekilde serdikten sonra üzerini tereyağıyla yağlayalım. Pişerken kabarmaması için pişirmeden önce dilim dilim keselim.180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder