8 Mart 2017 Çarşamba

AMERİKAN PASTASI

Çocukluğumdan beri beğenerek yediğim yapması biraz zahmetli görünse de tadını aldıktan sonra vazgeçmesi zor olan bir pasta çeşidi.

Hamur İçin Malzemeler:

6 adet yumurta sarısı
1,5 fincan toz şeker
1 fincan yoğurt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket sana yağ oda sıcaklığında
1 tutam karbonat
2,5 su bardağı un

Krema için malzemeler:

6 adet yumurta akı
2 su bardağı toz şeker
1 kavanoz recel hangisini arzu ederseniz

Yapılışı:

Kremayı hazırlamak için derin bir kapta yumurta akını köpük olana kadar mikser ile çırpalım daha sonra toz şekerini ilave edip kar beyazı olana kadar (toz şekeri erimesi lazım tamamen) yaklaşık 20 dakika kadar çırpıyoruz.Ve buzdolabında bekletiyoruz ve hamurunu hazırlamaya geçiriyoruz.
6 adet yumurta sarısını toz şekeri ile çırpalım daha sonra yoğurt,sana yağı ve kakao ilave edip tekrar çırpalım en son un ve karbonatı da ekleyip çırpalım.Daha sonra yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine döküp 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.Hamur piştikten sonra üzerine receli yaydıralım ve en üstüne kremayı döküp tekrar 5 dakika kadar fırında bekletelim kremanın tutunması için.Fırından çıkartıp soğuduktan sonra servis edebilirsiniz Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder