23 Şubat 2017 Perşembe
TAVA BÖREĞİ
Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olabilecek bir börek çeşidi hem pratik hem de yapılışı çok kolay nefis bir tat.
TAVA BÖREĞİ
Malzemeler:
3 adet yufka (büyük)
1 adet yumurta
yarım su bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
250 gr lor peyniri veya beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Orta büyüklükte tavayı 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayalım .Yufkanın bir tanesini kenarları eşit bir şekilde dışarıda kalacak şekilde serelim.(Dışarıda kalan kısımlarını en son üzerini kapatacağız).Bir kapta yumurta,süt,yağ ve tuzu iyice çırparak hazırlayalım.Diğer yufkaların her birini 3-4 parçaya böldükten sonra sırası ile tavaya önce yufka sonra kaşık yardımı ile sosu eşit bir şekilde dökelim ve lor peyniri serpelim.Bu işlemi yufka ve sos bitene dek tekrarlayalım.En son yufka parçasını yerleştirip sosu ve lor peynirini serptikten sonra serdiğimiz kenarları dışarıda kalan yufkanın kenarları ile böreğin üzerini kapatalım ve üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayalım. Kısık ateşte böreğin altı kızarana dek pişirelim.Kızarınca geniş bir tabağı tavanın üzerine kapatıp tavayı dikkatlice ters çevirelim ve tekrar kızarmamış tarafını tavaya yerleştirip yine kısık ateşte kızarana kadar pişirelim.Piştikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder