24 Şubat 2017 Cuma
MUHALLEBİLİ MİLFÖY
Kurtarıcı ve pratik çıtır çıtır milföyün içinde yumuşacık akışkan kreması ile favorilerim arasında yer alan bir börek çeşidi tarifine bakmadan geçmeyin
Malzemeleri:
10 adet milföy hamuru
Muhallebisi için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket krem şanti
Üzeri için:
Pudra şekeri
Hazırlanışı:
İlk önce muhallebiyi hazırlayalım.Bunun için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede koyulaşana kadar pişirelim.Koyu kıvamda bir muhallebi elde edelim.Ocağı kapatınca krem şantiyi ekleyelim ve mikserle iyice çırpalım.Muhallebi soğuduktan sonra her milföyü ortadan ikiye keselim ve tepsiye dizelim.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkan milföyler biraz ılıdıktan sonra aralarına birer kaşık muhallebi koyalım ve diğer parçayı üzerine kapatalım.Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra üzerine pudra şekerini serpip servise sunalım. Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder