23 Şubat 2017 Perşembe
PRASKOVİ (ŞEFTALİ) KURABİYE
Bulgaristan dan gelen çocuklarımızın sevebileceği görüntüsü ve tadı ile hayran bırakan bir kurabiye tarifidir.
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1-2 su bardağı toz şeker(üzerini şekere bandıracaksanız toz şekeri 1 bardak kullanın)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
6-7 su bardağı un
Arasına sürmek için:
Marmelat
Şeftali şeklini yapmak için
1 çay kasığı ucu ile sarı gıda boyası
1 çay kaşığı ucu ile kırmızı gıda boyası
1 çay kaşığı ucu ile yeşil gıda boyası
birer çay bardağı su ile ayrı kaplarda sulandıralım
1 su bardağı toz şeker dışını bandırmak için (isteğe göre ben bandırmadım)
Yapılışı
Derin bir kaba yumurtaları kırıp mikser ile çırpalım.Daha sonra sırası ile un hariç tüm malzemeleri ekleyip tekrar mikser ile çırpalım. En son unu ekledikten sonra spatula yardımı ile yoğuralım,en son elimizle hamuru toparlayalım,hamur hafif ele yapışır bir hamur olması gerek.Elimizi unlayarak ceviz büyüklüğünde hamur koparalım ve yağlanmış tepsiye dizelim(yağlı kağıt ta kullanılabilir).180 derecelik fırında 25-30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından alınca biraz soğuması için bekletelim daha sonra ikişer kurabiye alıp ikisininde tabanına marmelat sürüp bir birine yapıştıralım.Sonra sırası ile sarı,yeşil ve kırmızı gıda boyalı suya batıralım ve isteğe göre toz şekerine batırıp servise sunalım (isteğe göre yeşil naneden yaprakta yapabilirsiniz) Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder