27 Şubat 2017 Pazartesi
PONİÇKA
Bulgaristan da kahvaltılar arasında vazgeçilmez olan nefis bir tat.Ayrıca özel günlerde ve partilerde de ikramlar arasında yerini alabilecek bir tarif hala denemediyseniz kolları sıvayarak tarife başlayabilirsiniz:) :)
Hamuru için malzemeler
2 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
ceviz büyüklüğünde yaş maya
3 adet yumurta (1 adet yumurtanın beyazını ayır)
aldığı kadar un (7-8 su bardağı kadar)
Muhallebi için malzemeler:
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Kızartmak için
3 su bardağı sıvı yağ
Hamurun yapılışı:
Ayrı bir kapta ılık sütü dökelim daha sonra şekeri ekleyip kaşık yardımı ile şeker eriyene kadar karıştıralım.Sıvı yağ ve mayayı ekleyip tekrar hepsini maya eriyene kadar karıştıralım.Daha sonra hamuru yoğurabileceğimiz derin bir kaba unu dökelim unun ortasına bir çukur oluşturup hazırladığımız karışımı dökelim ve daha sonra yumurta ve vanilyayı ekleyelim hamuru kulak memesi kıvamında yoğuralım.Hamuru yoğurduktan sonra 40-50 dakika bekletelim.Hamur beklerken bir kenarda muhallebiyi hazırlayalım.
Muhallebi yapılışı:
Küçük bir tencereye süt,un ve toz şekerini ekleyip kısık ocakta pişirelim.Pişmesine yakın vanilyayı ekleyelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Poniçka yapılışı:
Hamuru beklettikten sonra mandalina büyüklüğünde kopartalım resimde görüldüğü gibi oklava yardımı ile açalım ve ortasına 1 yemek kaşığı muhallebi koyalım ayırdığımız yumurta akını kenarlarını sürüp kapatalım.Bu işlemi hamurlar bitene kadar uygulayalım.Ve en son kızartma tenceresinde kızgın yağda kızartalım.Ve servis etmeden üzerine pudra şekeri serpelim.Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder