19 Aralık 2015 Cumartesi

PEYNİRLİ EKMEK


BU GÜNKİ KAHVALTI MENÜSÜNDEN BULGARİSTAN USULÜ 

PEYNİRLİ EKMEĞİMİZ

MALZEMELER:

3 ADET YUMURTA
1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALABİLDİĞİ KADAR UN (KULAK MEMESİ KIVAMINDA)

HAZIRLANIŞI:

TÜM MALZEMELERİ BİR ARAYA EKLENİP YOĞURULACAKTIR.
HAMURU YOĞURUNCA 1 SAAT DİNLENDİRİLMESİ GEREKMEKTEDİR.
DAHA SONRA PONPON TOPU BÜYÜKLÜĞÜNDE BEZELER YAPIP İÇERİSİNE PEYNİR (isteğe göre kıyma,zeytin ) KULLANIP SIVI YAĞI İLE YAĞLADIĞIMIZ TEPSİYE DİZEREK ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP PİŞİRMEYE HAZIRLANIR.FIRINI 10 DAK ÖNCEDEN ISITILMASI GEREKİR 160 VE 180 DERECE ARASINDA 15-20 DAK PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN

1 yorum: