29 Aralık 2015 Salı

FUNİYKi (KÜLAH TATLISI)

Tadına doyum olmayan bulgaristan 'ın nefis meşhur bir tatlısı

FUNİYKi;

Hamuru için Malzemeler:

2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Aldığı kadar un


İçi için krema tarifi:

1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
50 gr margarin
5 yemek kasıgı un
1 yemek kaşığı mısır nişaştası

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri bir kapta yoğurun kulak memesi kıvamında olacak kolay açılabilecek bir hamur elde edin.Resimde görldüğü gibi aşama aşama ilerleyin yağlı kagıt lı fırın tepsisine hamuru sardığınız kalıpları dizip 160-170 dereceli önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Pişen hamuru kalıplardan sıcakken çıkartın daha kolay çıkıyor ve klahlar soğuduktan sonra doldurma işlemine geçebilirsiniz. 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder