2 Şubat 2016 Salı

ARNAVUT CİĞERİ

ARNAVUT CİĞERİ

Malzemeler:

5-6 orta boy patates (küp küp doğranmış)
500 gr  kuzu ciğeri ( iri küp doğranmış)
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 su bardağı sıvı yağ

Kızartmak için:

Küp küp doğranmış ciğerinizi kanlı suyu iyice çıkana kadar yıkayıp süzün.Derin çelik tencerede kızartma yağını kızdırın yağı beklerken un,tuz,pul biber i bir kapta karıştırın.Ciğeri bu kaba alıp iyice harmanlayın.Kızgın yağda ciğeri kızartın.Hepsinden önce küp küp doğranmış patatesleri kızartıp servis tabağına alın ciğer kızarınca patateslerin zerine ekleyip servise hazırlayın.(Süsleme için soğan domates biber kullanabilirniz)
Afiyet olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder