Adana Usulu Kapama Börek (2 tepsilik)
Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt (ılık)
1 pkt kuru maya
3 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında)
İç Malzemesi:
isteğe göre peynirli,patatesli,kıymalı,ıspanaklı,ben ısırgan otu kullandım
Üzeri için :
2-3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı susam
(üzerine sürmek için malzemeleri bir kapta çırpın kenarda bekletin)
Hazırlanışı:
İlk etapta ılık süt ile mayayı eretin sonra diğer malzemeleri ekleyip yoğurun,oluşan hamuru üzerini bezile kapatıp yaklaşık 1 saat kadar bekletin.Daha sonra 4 parçaya ayırıp beze yapın (2 bezeden 1 tepsi oluyor) bir bezeyi tepsinin büyüklüğüne göre açıp yağlı tepsiye koyun arasına isteğe göre hazırlanan iç malzemesini ekleyip üzerine diğer bezeyi açıp kapatın.Pişirmeden önce parçalara bölüp tepsiyi 15-20 dak kadar bekletin daha sonra üzerine hazırladığımız harcı sürüp 170-180 derece de önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Ve sıcak sıcak servis edin ...
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder